Quizspørsmål 4

I Norge er det Bergen som har landets eldste svømmeklubb, Bergens Svømme Club. Den ble stiftet i 1908 og er dermed over 100 år gammel. Dagens mest profilerte svømmer i BSC er Gard Kvale som er på elitelandslaget og har deltatt både på EM, VM og på OL i Bejing.:
Fotolink

Tromsø Svømmeklubb er til sammenligning med BSC en ung klubb, men likevel en gammel klubb i nordnorsk sammenheng og kan måle seg med mange klubber sørpå når det gjelder både prestasjoner og medlemstall. Tromsø Svømmeklubb hadde 50 års jubileum i 2003 og har gjennom tidene utviklet både stor bredde og mange toppsvømmere.
TskLogo

Fra og med høsten 2008 har det åpnet seg en ny mulighet for å kombinere Videregående skole og svømming i Tromsø. Dette gjør at det har blitt mer attraktivt å drive med svømmeidrett i byen også for de eldste svømmere i klubben. NTG tilbyr almenfag på videregående nivå og legger til rette for at man kan trene mye uten at det går ut over andre skolefag.
Fotolink

Undervisningen på NTG foregår i klasserom på Alfheim stadion og på de ulike idrettsarenaer i byen. I tillegg til svømming er det fotball, langrenn og skiskyting som har fått tilbud det første skoleåret.

Hvor mange TSK-svømmere er det på NTG-Tromsø i skoleåret 2008-2009:

Klikk på rett svar: 4 eller 3