Quizspørsmål 5

Hvert år er det opptelling av medlemmene i alle idrettslag i Norge. Denne opptellingen brukes som grunnlag for ulike tilskuddordninger og til å vise størrelsen og aktiviteten i ulike idretter som er tilsluttet Norges Idrettsforbund.
Fotolink

Tromsø Svømmeklubb er den eneste klubben i Tromsø med approberte svømmere. Det vil si svømmere som har løst lisens og deltatt i godkjente svømmekonkurranser med offisielle resultater etter reglene i Norges Svømmeforbund.

Tromsø Svømmeklubb er også den desidert største klubben i Troms Svømmekrets med Setermoen Svømmeklubb på andreplassen. I løpet av de siste tre årene har klubbens medlemstall økt betydelig, og mange nye medlemmer betyr også at det blir flere approberte svømmere. I 2006 hadde TSK 48 approberte, i 2007 64 og i 2008 71.
Fotolink

I 2008 svømte våre konkurransesvømmere i mer enn 1300 øvelser til sammen og hadde deltakelse på stevner rundt om i hele Norge samt noen få internasjonale stevner. For å få dette til krever det i utgangspunkt at så mange barn som mulig får lært seg å svømme. Her sliter Tromsø med den dårlige bassengforhold, men  noen barn i klubben får likevel hvert år sin første svømmeopplæring i bassenget på Mortensnes skole. Hvor mange var det i 2008:
Fotolink

Klikk på rett svar: 98 eller 162